آثار روانشناختی بازی در فضاهای باز بر افزایش خلاقیت و ابتکار بزرگسالان
اکثر بزرگسالان همانند کودکان به بازی کردن در فضاهای باز علاقه دارند، اما تصور میکنند با انجام این کار وجهه اجتماعی خود را از دست میدهند! اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید باید بدانید که بازی کردن در بزرگسالی فواید بسیاری برای جسم و مغز دارد که از آنها میتوان به افزایش خلاقیت و ابتکار، کاهش استرس و سلامتی بدن اشاره کرد.
اما بازی کردن در فضاهای باز چه تاثیری در افزایش خلاقیت و ابتکار افراد دارد؟ در این مقاله قصد داریم آثار روانشناختی بازی کردن در بزرگسالی بر افزایش خلاقیت و ابتکار را مورد بررسی قرار داده و در این زمینه اطلاعات کاملی خدمتتان ارائه کنیم.
اهمیت خلاقیت در بزرگسالی
تا به حال شده هنگامی که کار خاصی را انجام میدهید آنقدر درگیر آن شوید که زمان و مکان را فراموش کنید؟ معمولاً در این مواقع خلاقیت شما به کمک تان آمده و باعث کاهش استرس و اضطراب میشود. به این صورت روحیه شما تقویت شده و میتوانید با انگیزه بیشتر کارهای شخصی خود را انجام دهید. بنابراین افراد خلاق شادتر از دیگران بوده و احتمال ابتلای آنها به زوال عقل بسیار کمتر است.
کار خلاقانه میتواند از ابتلا به افسردگی جلوگیری کرده و باعث تمرکز بیشتر ذهن شود. در واقع خلاقیت میتواند موجب آرامش درونی و انتخاب روش های بهتر برای انجام یک کار خاص گردد. با توجه به این توضیحات خلاقیت در بزرگسالی اهمیت بسیار بالایی دارد و افراد باید برای پرورش این ویژگی تلاش کنند. یکی از راهکارهای بسیار ساده در پرورش خلاقیت، انجام بازی در فضای باز است! اما بازی کردن چطور میتواند باعث پرورش خلاقیت شود؟
با بازی کردن خلاقیت خود را پرورش دهید!
همه افراد خلاق هستند اما همیشه نمی دانند چگونه از آن بهره ببرند! زمان بازی، بزرگسالان از روتین روزانه خود جدا شده و در موقعیت جدید و هیجان انگیزی قرار میگیرند که میتواند خلاقیت آنها را شعله ور کند. احتمالاً شما هم توجه کرده اید که در حین بازی کردن از دنیای اطرافتان خارج شده و تنها تفکرتان کسب پیروزی در آن است! در واقع در حین بازی راه حل های مختلف را امتحان کرده و استراتژی های جدیدی را برای پیروزی انتخاب میکنید.
بعد از بازی در فضای باز دیدگاه ها و ایده های جدیدی به ذهنتان خطور میکند که در گذشته به آنها فکر نکردهاید؛ این مسئله به دلیل آن است که خلاقیتتان در حال پرورش است. اما به طور کل موارد زیر باعث پرورش خلاقیت بزرگسالان با بازی کردن میشود:
ریسک کردن در حین بازی
یکی از راه های افزایش خلاقیت، ریسک کردن است. اما اکثر افراد با ترس از باخت در زندگی واقعی خود ریسک نمی کنند. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید میتوانید میزان ریسک پذیری خود را در حین بازی افزایش داده و به پرورش خلاقیت تان کمک کنید.
افزایش اعتماد به نفس
در حین بازی کردن هر پیروزی یا حتی موفقیت کوچک باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود. این مسئله روی پرورش خلاقیت نقش زیادی دارد، زیرا اشخاصی که در توانایی های خود شک دارند نمیتوانند در انجام کارها خلاقانه عمل کنند!
مقابله با ترس از شکست
بسیاری از افراد از شکست میترسند، به همین دلیل برای پیروزی تلاش نمی کنند. این عزیزان میتوانند با شکست در بازی به پیروزی در زندگی شخصی خود برسند! در واقع شکست های پشت سر هم در حین بازی میتواند راهی برای مقابله با ترس از شکست در زندگی واقعی باشد. به این صورت شما میتوانید شکست خوردن در زندگی را پذیرفته و از راه های جدیدی برای رسیدن به اهدافتان استفاده کنید.
جستجوی راه حلهای متعدد برای پیروزی در بازی
در بازی های فکری و استراتژیک اکثر افراد ناخودآگاه راه حل های متعددی را برای پیروزی امتحان میکنند. این مسئله میتواند در پرورش خلاقیت نقش داشته و باعث رشد مهارت حل مسئله در افراد شود.
به چالش کشیدن خود
زمانی که شما به صورت تکی یا گروهی بازی میکنید توانایی های خود را به چالش میکشید. جالب است بدانید که به چالش کشیدن تواناییها یکی از بهترین روش ها برای پرورش خلاقیت است.
سوالات متداول
بازی کردن در بزرگسالی چه فوایدی دارد؟
بازی کردن در بزرگسالی باعث کاهش استرس، تقویت یادگیری و پرورش خلاقیت میشود.
چرا باید خلاقیت خود را پرورش دهیم؟
معمولاً افراد خلاق اعتماد به نفس بالایی داشته و به دلیل قدرت تصمیم گیری زیادشان میتوانند در زندگی شخصی و شغلی خود پیشرفت های بیشتری داشته باشند. به همین دلیل پرورش خلاقیت در بزرگسالی نیز مانند کودکی بسیار مهم است!
بهترین بازیهای شهربازی برای پرورش خلاقیت کدامند؟
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
به جز بازی کردن با چه راهکارهایی میتوان خلاقیت خود را پرورش داد؟
بازی کردن عمل ساده ای است که علاوه بر سرگرمی موجب کاهش استرس، افزایش خلاقیت، افزایش مهارت تصمیم گیری و عواملی از این دست میشود. اما برای پرورش خلاقیت راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که از آنها میتوان به طراحی و عکاسی، ورزش کردن، وقت گذراندن با کودکان، یادگیری یک ساز و… اشاره کرد.
در پایان
آیا در انجام کارها خلاقیت زیادی از خود نشان نمیدهید و دائماً این احساس به شما دست میدهد که برای هیچ کاری مناسب نیستید؟ در این صورت باید بدانید که برای افزایش خلاقیت راهکارهای سادهای مثل بازی کردن در فضای باز وجود دارد.
در واقع کافیست لباس ساده و اسپرتی بپوشید و هرچه سریعتر وارد جهان بازیها یعنی شهربازی شوید. به این صورت میتوانید با چند ساعت بازی و تفریح، استرستان را کاهش داده و باعث بهبود بسیاری از رفتارها و ویژگی های خود گردید. برای مثال بازی کردن در بزرگسالی میتواند خلاقیت شما را افزایش داده و کمکتان کند که در حین انجام کار تمرکز بیشتری داشته باشید. به همین دلیل به بزرگسالان توصیه میشود هر از گاهی به دنیای کودکی خود پا بگذارند و از انجام بازیهای کودکانه خجالت نکشند.
بدون دیدگاه