شهربازی و اثرات مثبت آن بر افزایش تعاملات اجتماعی و توانایی همکاری در کودکان
بازی کردن برای کودکان به اندازه آب و غذا اهمیت دارد و می تواند باعث رشد و ارتقای مهارت های آنها شود! برای مثال کودکان در حین بازی با یکدیگر همکاری و کار تیمی را آموزش دیده و برای ورود به جامعه آماده میشوند. در واقع میتوان بازی کردن را پلی به اجتماع دانست و از آن برای ورود کودک به جهان بزرگ پیرامونش استفاده کرد. اما بازی کردن چه تاثیری بر افزایش تعاملات اجتماعی و توانایی همکاری در کودکان دارد؟
طبق مطالعات انجام شده بازی آزادانه به خصوص در فضای باز مثل شهربازی، تاثیری به اندازه کلاس های آموزشی داشته و موجب رشد فردی و اجتماعی کودک میشود. در این مقاله به بررسی اثرات مثبت شهربازی در بهبود تعاملات اجتماعی کودکان میپردازیم و توضیحات کاملی در این زمینه خدمت شما عزیزان ارائه میکنیم.
تاثیر شهر بازی بر افزایش مهارت تعامل اجتماعی کودکان
بسیاری از کودکان در کلاسهای درسی تمرکز و توجه چندان زیادی نداشته و بیشتر به دنبال بازی و سرگرمی هستند. به همین دلیل بهتر است در کنار آموزش از سرگرمی برای رشد مهارتهای کودک خود استفاده کنید! شهربازی محیط مناسبی برای آموزش برخی از مهارت ها از جمله همکاری و تعامل اجتماعی با دیگر کودکان است. در این فضا کودک میتواند در حین بازی دوستان جدیدی پیدا کرده و دایره ارتباطی خود را گسترش دهد. اما از تاثیرات شهربازی بر بهبود مهارت های ارتباطی کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد دوستی های جدید
اگر کودک شما نمیتواند زمان زیادی را با همسالان خود بگذراند شهربازی محیط مناسبی برای او است تا بتواند دوستیهای جدیدی را شکل دهد. در شهربازی کودک میتواند با هم سن و سالان خود ارتباط گرفته و با بازی و صحبت با آنها دوستیهای کوتاه مدتی را شکل دهد که در بهبود مهارتهای ارتباطی او اثرگذار هستند.
کنار آمدن با دیگر کودکان
توجه بیش از حد والدین به کودکشان باعث میشود تا او تصور کند همه چیز در دنیا به او تعلق دارد! اما با حضور در شهربازی و ملاقات با دیگر کودکان چالش هایی برای او ایجاد میشود. در این شرایط کودک مجبور است با دوستان خود بر سر موضوعات مختلف کنار بیاید و به این صورت ارتباطات خود را بهبود ببخشد.
شناخت و احترام به احساسات دیگران
کودکان خودخواه معمولاً در بزرگسالی آسیب های بسیاری میبینند و نمیتوانند ارتباطات درستی را با دیگران شکل دهند. در واقع نوع ارتباط بزرگسالان خودخواه با دیگران آسیب زننده بوده و به همین دلیل کمتر افرادی حاضر هستند با این افراد تعامل کنند!
اما کودکان در حین بازی میتوانند احساسات دوستان خود را درک کرده و حتی به آنها احترام بگذارند. برای مثال اگر کودکی شروع به گریه کردن کند، معمولا دوستان او با در آغوش گرفتن یا حتی بوسیدنش به کودک دلگرمی میدهند.
توافق بر سر قوانین و همکاری
برخی از بازیهای گروهی یا رقابتی شهربازی نیاز به همکاری کودکان با یکدیگر دارند. در این شرایط فرزند شما میتواند با دوستانش بر سر قوانین توافق کرده و برای پیروزی یا رسیدن به موفقیت با دیگران همکاری کند.
به اشتراک گذاری و نوبت گرفتن
برخی از وسایل موجود در شهربازی مثل ماشین های برقی و شارژی محبوبیت زیادی در بین کودکان دارند. به همین دلیل همیشه صف طولانی از کودکان مشتاق در نزدیک پیست ماشینهای برقی شکل میگیرد. در چنین شرایطی حتی اگر کودک شما علاقهمند به بازی مجدد باشد با توضیح والدین متوجه میشود که زمان بازی او به پایان رسیده و باید مجدداً نوبت بگیرد! همچنین کودک که خود را مالک ماشین برقی تصور میکند با مفهوم اشتراک گذاری آشنا شده و با ارتقای دو مهارت گفته شده میتواند به خوبی با دیگران تعامل کند.
حل تعارض و مصالحه کردن
بسیاری از کودکان در حین بازی دچار تعارض با دوستانشان میشوند و حتی ممکن است به سمت یکدیگر حمله کنند. در این شرایط والدین باید مداخله کرده و با میانجیگری باعث حل اختلافات کودکان شوند. برای مثال اهمیت نوبت گرفتن و اشتراک گذاری وسایل را به کودک خود توضیح دهند. به این صورت کودکان میتوانند با یکدیگر آشتی کرده و با مهارت حل تعارض آشنا شوند.
غلبه بر کمرویی
اگر کودک شما به شدت خجالتی بوده و نگران ارتباطات او هستید، حتماً از شهربازی کمک بگیرید. در چنین محیطی کودک میتواند با شکل گیری ارتباط با دیگران بر کمرویی و خجالت خود غلبه کرده و در حین بازی کردن، دوستی با هم سن و سالانش را تجربه کند.
پذیرش تفاوتها
اگر دقت کرده باشید در شهربازی خانوادههایی از اقشار مختلف جامعه گرد یکدیگر آمده و به بازی و تفریح میپردازند. در این محیط فرزند شما میتواند با کودکانی آشنا شود که با او از نظر سن و سال، جنسیت، نوع رفتار، مهارتهای ارتباطی و… بسیار متفاوتند. پذیرش تفاوتها باعث میشود تا کودک دچار احساساتی مانند عدم سازگاری در جامعه نشده و از تفاوتهایش در جهت پیشرفت استفاده کند.
سوالات متداول
چطور میتوان در شهربازی مهارتهای ارتباطی کودک را افزایش داد؟
در شهربازی کودکان با بازی با هم سن و سالانشان میتوانند دوستیهای جدیدی را شکل داده، به احساسات دیگران احترام بگذارند، بر سر قوانین همکاری کنند، با یکدیگر توافق کرده و با مفهوم اشتراک گذاری و نوبت گرفتن آشنا شوند. علاوه بر این تعارض و مصالحه کردن کودکان با یکدیگر میتواند موجب بهبود مهارتهای ارتباطی آنها شود.
بهترین بازیهای شهربازی برای رشد مهارتهای اجتماعی کودک کدامند؟
هر یک از بازیهای شهربازی که موجب تعامل کودکان با یکدیگر و ایجاد چالش بین آنها شوند، برای رشد مهارتهای اجتماعی کودک مناسبند. توجه داشته باشید که منظور از ایجاد چالش مسائلی مثل نوبت گرفتن، در صف ایستادن یا اشتراک گذاری وسایل با دیگر افراد است.
جمع بندی
اگر میخواهید موجب بهبود مهارتهای ارتباطی و توانایی همکاری کودک خود شوید، شهربازی گزینه مناسبی برای شما است. در شهربازی کودک میتواند دوستیهای جدیدی را با هم سن و سالان خود ایجاد کرده و مهارتهای اجتماعی مختلفی مثل گوش دادن و برقراری ارتباط، کنار آمدن، شناخت و احترام به احساسات دیگران، توافق بر سر قوانین و همکاری، به اشتراک گذاری و نوبت گرفتن، حل تعارضات، مصالحه کردن، غلبه بر کمرویی و پذیرش تفاوت با دیگران را آموزش ببیند. اگر ساکن شهرهای شمالی کشور هستید میتوانید برای بازی کودکان خود شهربازی طلایی را انتخاب کرده و لحظات لذتبخش و خاطره انگیزی را در این شهربازی مدرن سپری کنید.
بدون دیدگاه